Duurzaamheid

Duurzaam ‘from thread to carpet’

Koop je een tapijt bij De Munk Carpets, dan weet je dat het goed is. Wij zijn controlfreaks en leggen de lat altijd hoog, zowel voor onszelf als voor onze leveranciers. Duurzaamheid, ofwel liefde voor onze mensen, onze tapijten en onze planeet, is voor ons vanzelfsprekend. Al vanaf 2001 zorgen wij voor duurzame tapijten voor het midden en het hoge segment. Daarbij maken wij zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen die zo lang mogelijk meegaan. Zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van unieke tapijten in uiteenlopende interieurs.

Duurzame producenten

Wij werken samen met producenten die net als wij goed zijn voor hun mensen en het milieu. Zo beschikken veel van onze producenten over panden met zonnepanelen, weven ze veel met het natuurproduct wol en kleuren ze met milieuvriendelijke verfstoffen. Veel van onze producenten zijn familiebedrijven, met wie we al jarenlang een duurzame relatie onderhouden.

Duurzaam product

Wij zijn trots op onze bijzondere collectie tapijten die beschikt over de allerhoogste kwaliteit. Onze collectie wisselt niet jaarlijks, maar is uniek door het tijdloze design. Al onze tapijten zijn anti-mot behandeld en de collectie Modern is voorzien van het Oeko-tex Standard 100-label. Met het juiste onderhoud kunnen eindgebruikers jarenlang genieten van hun tapijt. Als dat niet duurzaam is!

Duurzaam bedrijventerrein

Een duurzame wereld begint bij jezelf. Ons kantoor is gehuisvest op een van de eerste duurzame bedrijfsterreinen van Nederland. Het bedrijventerrein is voorzien van zonnepanelen, een windmolen en warmtepompen. Airco’s zijn niet nodig, de warmtepompen zorgen voor warmte in de winter en verkoeling in de zomer. We hergebruiken een groot deel van ons verpakkingsmateriaal en streven naar een uniforme milieuvriendelijke verpakking.

Duurzaamheid staat voor liefde voor onze mensen, onze tapijten en onze planeet. Vanaf dag één geen moeten, maar iets dat in onze genen zit.